El Racisme és al nostre entorn

Tots som iguals, ningú és diferent en el sentit que tots tenim els mateixos drets i hem de ser acceptats i respectats tal i com som.

La gent que es creu superior a persones de diferent raça, i pensen que són inferiors i els minimitzen, és a dir, la gent racista, no tenen gens de respecte. Però s’han de respectar les idees de tothom, tot i que no siguin del nostre gust, les hem de respectar i no criticar-les. Per exemple, la meva millor amiga es racista, però les dos acceptem les nostres idees diferents tot i que siguin totalment contràries. Tot i que admeto que es molt difícil sobretot quan se li escapen alguns comentaris com: “merda moros” o “ jo no sóc racista, sóc endreçada”, comentaris com aquests, dels quals tu no penses el mateix i fan molta ràbia.

És molt bonic poder conviure amb gent de diferents països, i poder conèixer noves cultures i llengües gràcies a ells. Perquè al cap i a la fi, físicament tots som iguals, només canvia el color de la pell. Per què, que en seria d’un món on tothom tingues la mateixa tonalitat de pell? D’un món on tothom parles i fes les coses iguals?

Moltes persones han d’immigrar a un altre país per poder alimentar a les seves famílies, o per escapar de les guerres, i m’agradaria saber com es sentirien les persones racistes si a ells els passes el mateix i a més els fessin sentir inferiors a tothom. La gent que discrimina a determinades persones, podria pensar-se abans si de veritat ells volen estar aquí i no amb la seva família i la seva gent. O que potser si que els agrada estar aquí i per culpa de certes persones que els fan sentir inferiors ja no els agrada tant...

Des de petits,els nostres pares ens han educat dient-nos que tots som iguals, que ens hem de respectar i deixar viure la vida tranquil·lament a tothom. El racisme és tot el contrari d’això; per això, hi estic totalment en contra.

 

En molts casos pot ser per culpa dels pares que els nens pensin d'una manera racista. La meva millor amiga torna a ser un exemple; la seva mare sempre li diu que no s’acosti als immigrants per no sé quants disbarats. Per culpa d’aquests comentaris, ella no té més remei que creure-s’ho, ja que la seva mare representa que és un exemple per a ella. Però també li podria fer entendre el contrari.

Hi ha persones que tenen amics de diferents races i segur que mai a la vida han pensat que són inferiors a ells, i crec que les persones d’altres races tenen més respecte i humilitat que molta gent d’aquí, ja que ells també s’han hagut d'adaptar a nosaltres. Llavors, per què no adaptar-nos a ells? Ja és prou difícil canviar-se de país i a sobre sentir-te a dir que s'és un inadaptat!

En molts casos, també hi ha persones que pensen que la gent de color són males persones... No té res a veure, això. De persones dolentes i bones, se’n troben a tot el món i no es pot discriminar ningú perquè sigui una mica diferent a allò que estem acostumats a veure en el nostre entorn, i molt menys pel color de la pell.

Micaela-E Ramírez

4t-B