Kilian Jornet i Burgada va néixer el 27 d'octubre de 1987 a Sabadell, Vallés Occidental. Fill d’Eduard Jornet i Núria Burgada, aquest esportista de nacionalitat catalana, de 171 cm d’alçada i 55 kg de pes, és conegut per ser un dels millors atletes de tots els temps en la seva disciplina. Kílian Jornet és un esquiador de muntanya i corredor de muntanya català. Ha estat campió del món d'esquí de muntaya i campió del món de curses de muntanya. És especialment conegut per haver guanyat en tres ocasions l'Ultra-Trail du Mont Blanc i la Pierra Menta.
Ha guanyat en cinc ocasions la marató Zegama-Aizkorri. I per si no en fós prou, també ha batut nombrosos rècords de temps i distàncies, com el del Tahoe Rim Trail, el del GR-20 o el de l'ascens i el descens del Kilimanjaro (5890 m.). Ja de ben petit, es va envoltar d’esport i d’amor per la muntanya, ja que el seu pare és guia de muntanya i guarda del refugi de Cap de Rec, a la Cerdanya, i la seva mare és professora d'esports de muntanya.

Abans de fer un any, Kilian i els seus pares, s’en va anar a viure al refugi de Cap del Rec a 1986 m. d'altura, on hi viuria gran part de la seva infantesa i on s’apasionaria per la muntanya. Amb tres anys ja va coronar el primer 3 mil, amb 5 va fer l'Aneto i amb 6 el Breithorn (4164 m.)

Al 2006 va patir una important lesió a la rótula que li hagés pogut ensorrar tot el seu somni, va ser una etapa molt dura per en Kílian i li va costarperdre tota la temporada d’hivern i part de la d’estiu. Al 2010 va ser nomenat Cerdà de l'Any.El 7 de setembrede 2012 es publicà a internet una fotografia seva al cim del Mont Blanc (4800 m.). completament nu i envoltat de neu, com a mostra d'esbarjo.Des del 2004 és considerat Esportista d'Alt Nivell pel Consell Català de l'Esport i pel Consejo Superior de Deportes en la categoria de Muntanya i Escalada.

 

En Kilian té una germana, dos anys més petita, la Naila Jornet integrant de l'equip estatal d'esquí de muntanya i que també practica curses de muntanya. Amb 3 anys ja va coronar el primer 3 mil, amb 5 va fer l'Aneto i amb 6 el Breithorn (4164 m.). Però el veritable gust pel sofriment i l’esport li va transmetre Joan Coma, mentre entrenaven i competien amb bicicleta. Amb 17 anys, va decidir no realitzar els seus estudis universitaris per dedicar-se plenament a l'esport.

Francesc Fernàndez, 4t B.