LA PARTIDA DE TV3

La partida de TV3 és un programa de televisió que fa realitat un somni que tingui una parella. Aquest programa és en català i dura entre una hora i mitja i dues hores i es produeix des de l’any 2010. El presentador es diu Javier Estrada. Hi ha altres participants com, per exemple, en Dani Jiménez, que és un científic i que de tant en tant ensenya algun experiment. També hi ha en Dídac Castignani, el cantant de la Partida, juntament amb la banda que els acompanya: Always Drinking Marching Band.

Són un conjunt de proves que estan basades en el joc de taula “Party & Co”. Els grups que guanyen aquest joc s’enduen diners per poder-se permetre el seu somni. El somni pot ser anar de viatge, casar-se, anar a veure un partit de futbol… Hi pots anar amb la teva família, amb els teus amics, etc.

Per cada prova, tens un temps determinat. La dificultat de les proves varia segons els concursants. El joc consta de quatre proves més alguna que afegeix el presentador. A la primera prova, els pares surten i els fills han de respondre unes preguntes i les respostes haurien de ser les mateixes que les del seus pares. A continuació, ve la fase eliminatòria: s'elimina la parella que té menys punts i, per acomiadar-la, li donen un joc de la partida de tv3, que és com el “Party & Co”, però personalitzat pel programa.

També vull destacar una prova que s'inventa el Dídac Castignani. La banda de música toca una cançó i el cantant en canta una altra. Els concursants han d’endevinar la cançó que toquen i la cançó que canten. Si ho encerten tot, s’enduen 1 punt. La tercera part consisteix en cantar cançons sota una dutxa. Un de la parella es posa el tratge de bany ii canta les cançons que diu el presentador mentre es dutxa. En aquest programa, hi ha dos convidats que normalment són actors.

D’aquí en treuen una altra prova: els participants han d’encertar preguntes relacionades amb les vides dels convidats. El grup que encerti cinc preguntes tria el convidat, i aquest ajudarà la parella a solucionar les altres proves. Una altra prova consisteix en dibuixar un objecte en una pissarra i endevinar-ho, fent mímica, o la típica prova de mots prohibits. I aquí acaben les proves de la partida de TV3.

Hèlia Bruna

2n A ESO