Park Jae-sang va néixer a Seul el 31 de desembre del 1977. El seu nom artístic es “psy”. És un artista sud-coreà conegut pels seus videoclips humorístics i les seves actuacions, entre les quals destaca el “gangnam style” o el pas del cavall. Psy treballa actualment per a l’agència musical YG_Entertainment.

Aquest tema de“Psy” ha aconseguit el rècord de visites de “youtube” gràcies a la xarxes socials i a la seva humorística coreografia.

El significat d’aquesta cançó és l’estil de vida de molta gent del districte de “Gangnam”, a Seul. Es riu de l’estil de vida de la gent rica que viu en aquest districte, el qual és semblant al barri de Beverly Hills dels Estats Units.

S’han fet moltes paròdies sobre aquest humorístic ball i cançó, com per exemple a TV3, a Polònia, el Mas Style, imitant a l’actual president de la Generalitat de Catalunya.

Alguns experts asseguren que la gran clau d’aquest èxit ha sigut que la gent s’identifica amb aquests ritmes, i també que et dóna ànims per viure el dia a dia, i et fa riure.


 

Gràcies a aquest èxit, l'autor ha recopilat molts premis com Mnet asian music Awards, Peoples choice awards, MTV Europe music awards, entre altres. Actualment, en el 2013, està nominat al World music awards.

El mateix autor va afirmar que deixaria Gangnam style per centrar-se en un altre tema. Actualment, ha tret un altre èxit anomenat “gentleman” que també, ja compta amb milions de vistes.

Daniel Trinidad Gómez

4t C